Energia din surse regenerabile: cheia viitorului cu emisii reduse de dioxid de carbon al Europei

Municipiul Bacău a organizat miercuri, 24 februarie 2021, începând cu ora 11, la Centrul de Afaceri și Expoziții, Bacău, întâlnirea cu tema „Energia din surse regenerabile: cheia viitorului cu emisii reduse de dioxid de carbon al Europei”.

   Au participat din partea autorităţilor locale, regionale şi naţionale Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul Municipiului Bacău, Mihaela-Cătălina Bădoiu, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Raul Pop, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - intervenție via skype, reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, ai firmelor, organizaţiilor non-guvernamentale, specialiştilor din domeniul energiei.

Prezentările dlui Florin Goga, reprezentant al Thermoenergy Group S.A. Bacău şi ale dlui Cristian Athanasovici, manager al Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH România, au avut ca temă sistemul de termoficare implementat de Municipiul Bacău, respectiv prezentarea tehnologiei de vârf Kawasaki Gas Turbine Europe, care poate asigura tranziția către o societate bazată pe hidrogen, ca sursă pentru energie curată.
Vizita la Thermoenergy Group S.A. Bacău a încheiat acest eveniment, care a reprezentat o invitație adresată factorilor de decizie, locuitorilor şi agenţilor economici din municipiul Bacău de a conştientiza beneficiile aduse de sursele de energie nepoluante, regenerabile şi importanţa aportului noilor tehnologii în realizarea obiectivelor europene și naționale privind emisiile poluante. În contextul în care Uniunea Europeană şi-a propus ca obiectiv reducerea semnificativă a emisiilor poluante până în 2030, UAT Municipiul Bacău îşi exprimă opţiunea de a contribui la realizarea acestor cerinţe ambiţioase prin promovarea surselor nepoluante, regenerabile de energie, esențiale pentru eforturile pe termen lung de atenuare a schimbărilor climatice și de îmbunătățire a serviciilor oferite cetăţenilor.

Cititori online

Avem 5 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2021 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici