Arta și noile tehnologii digitale

Comisia Europeană, prin intermediul Direcției Generale „Rețele de comunicare, conținut și tehnologie” a lansat recent apelul pentru propuneri de proiecte care să îmbine noile tehnologii digitale cu arta și industria culturală și creative, pentru o dezvoltare regională/locală inovatoare.

 

Finanțarea este oferită prin intermediul Programului „Proiecte Pilot (PP) și Acțiuni Pregătitoare (AP)”, care se axează pe identificarea priorităților și introducerea de noi politici/programe/acțiuni permanente ale UE.
Titlul cererii: „Actiune pregătitoare 2020: Artă și digital  - eliberarea potențialului creativității pentru industria, regiunile și societatea europeană
Domenii: noi tehnologii, inovare locală, networking, formare şi educaţie, cercetare, industrii culturale şi creative, etc..Referinţa: Connect/i.4/2020/4611098Bugetul disponibil: 1.800.000€; cofinanțare de pâna la 70% - granturi pentru artiști și 60% - alte costuri eligibile.
Data limită pentru depunerea aplicațiilor: 30 octombrie 2020.
Eligibilitate: autorități publice locale, regionale și naționale, ONG-uri (publice și private), universități și alte instituții de educație, centre de cercetare, tehnologice și de artă, organizații internaționale, IMM-uri, start-up-uri, companii, fundații, etc.
Prin acest apel se solicită propuneri care să aducă în interdependență inițiativele existente și planificate din toată Europa, care dezvoltaă sinergii între arte și tehnologii digitale, pentru a stimula adoptarea digitalului de către întreprinderile locale, pentru a facilita și permite dezvoltarea urbană durabilă și coeziunea socială și pentru a contribui la o dimensiune umană a tehnologiei.
Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesară crearea de centre locale în regiunile europene care promovează încrucișările între sectoarele tehnologice și creative, sinergii între artă și tehnologie, astfel încât, la nivel european să se poată forma o rețea de orașe sau regiuni care împărtășesc aceleași interese sau idei.În contextul căutării de sinergii între digital și artă, Comisia Europeană - DG CONNECT - a promovat deja arta ca un element fructuos în sprijinirea tehnologiilor digitale care fac diferența pentru oameni și mediu prin intermediul programului său S + T + ARTS - inovație în legătura dintre Știință, Tehnologie și ARTE.
STARTS promovează inovația îmbinării tehnologice, ecologice, sociale și de afaceri cu artele, considerată ca un catalizator pentru gândirea neconvențională și critică despre tehnologie și impactul acesteia și pentru explorarea creativă a utilizărilor alternative ale tehnologiei în experimente bazate pe artă.
Mai multe detalii cu privire la acest apel de propuneri pot fi obținute accesând link-urile de mai jos:
textul oficial al cererii:
 
alte documente ale cererii:
 
Instituție responsabilă:Comisia Europeană
Direcţia generală „Rețele de comunicare, conținut și tehnologie”
Direcţia I – Unitatea I4 – Media Convergence and Social Media
Pentru întrebări referitoare la prezenta cerere, a fost pusă la dispoziția celor interesați adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   (de menţionat referinţa cererii).

Cititori online

Avem 8 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2021 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici