Erasmus pentru tinerii antreprenori la nivel global

    În martie 2020 Comisia Europeană a adoptat noua sa strategie pentru IMM-uri pentru a crea o Europă durabilă şi digitală, prin care se reiterează importanţa îmbunătăţirii accesului la pieţe, la scară europeană şi globală, pentru IMM-urile, start-up-urile şi antreprenorii europeni. 

Printre acţiunile-cheie identificate pentru atingerea acestui obiectiv, Comisia enumera extinderea schemei actuale „Erasmus pentru tinerii antreprenori” la nivel global.
  Actuala cerere de propuneri de proiecte, « Erasmus pentru tinerii antreprenori – Global » se adresează consorţiilor care doresc să gestioneze un program de mobilitate al tinerilor antreprenori inovatori din UE în următoarele ţări terţe: Canada, Israel, SUA, Singapore, Taiwan (China), Coreea de Sud. Aceste organizatii vor recruta şi asista antreprenorii pentru a participa la program, organizând schimburile în străinătate. Mobilitatea va avea o durată de 1 pâna la 3 luni şi se va baza pe experienţa de implementare a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori (EYE) din actuala perioada de programare.
Obiectivul general al apelului 317 / G / GRO / PPA / 20/11850 este de a sprijini antreprenori europeni noi sau aspiranți în faza crucială a înființării, conducerii și creșterii afacerii lor, lucrând cu un antreprenor cu experiență dintr-o țară sau teritoriu din afara UE. Noii antreprenori ar trebui să fie capabili să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale, perspectivele internaționale și competitivitatea.
Scopul acestui apel este de a selecta trei organizații / consorții care vor recruta „antreprenori gazdă” din cel puțin trei țări sau teritorii dintre Canada, Israel, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan și SUA, și să gestioneze schimburile de succes cu cel puțin 100 de „noi antreprenori” (pe solicitant) din UE.
Doar cererile de la persoane juridice stabilite în țările UE sunt eligibile.
Mai mulți candidați, care depun o propunere comună, ar trebui să aleagă o organizație conducătoare, denumită „coordonator”.Coordonatorul și ceilalți candidați trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate.
Solicitanții ar trebui să utilizeze  Sistemul de Depunere Electronică (SEP)  pentru a depune propunerea.Termenul limită pentru depunerea electronică este  23 septembrie 2020, ora 17.00 (CEST). Pentru mai multe informații despre condițiile practice puteţi accesa https://ec.europa.eu/growth/content/erasmus-young-entrepreneurs-global-%E2%80%93-preparatory-action_en .
  Eligibilitate: orice entitate publică sau privată implicată în domeniul afacerilor economice şi sprijinului pentru întreprinderi. Bugetul total al cererii: 5.581.701 €; 750.000€ maximum/proiect, 75% din totalul costurilor eligibile pentru management.
Solicitanții potențiali pot adresa întrebări legate de conținutul acestui apel prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la data de 14 septembrie 2020.

Cititori online

Avem 4 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2021 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici