Management de proiect la Marea Baltică

În perioada 16-17 octombrie 2019 s-a desfășurat la Tallinn, Estonia, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „TechRevolution”, finanțat prin Programul URBACT III. La această întâlnire au participat toți partenerii proiectului, respectiv municipalitatea din Barnsley, în calitate de partener-lider al proiectului, reprezentanți ai orașelor Schiedam-Olanda, Villanova I la Geltru - Spania, Nyerghaza-Ungaria, Pardubice-Cehia, and Pieraeus - Grecia precum și Agenția de Dezvoltare Locală Bacău.

     Cei care au reprezentat Municipiul Bacău la acest eveniment sunt Adrian Anghel, manager de proiect la nivel local și Sebastian Negrea, coordonatorul grupului de sprijin local - Bacău.
     Tematica întâlnirii a abordat mediul de afaceri în care start-up-urile pot crește și performa și a facilitat transferul de cunoștințe aplicabile proiectului Municipiului Bacău prin care se va crea infrastructa-suport de incubare a afacerilor „Hub pentru Tineret”, în locația fostului Cinema „Orizont”.
     Prima zi a fost alocată prezentării traseului istoric al transformărilor din Estonia care au condus la modificări legislative si economice favorabile mediului de afaceri și la dezvoltarea tutoror companiilor, inclusiv a celor noi înființate, de tip start-up.
A doua zi a fost alocată vizitei de studiu la Universitatea Tehnică din Tallinn, inițiatoarea unor programe de antreprenoriat pentru studenți și promotoarea cooperării alături de companii din întreaga lume. Ulterior, s-a vizitat sediul LIFT99.COM - un spațiu co-working dedicat firmelor nou înființate care oferă diverse facilități de la birouri, săli de prezentare, conferințe precum și săli de birouri de tip open space. Ziua a continuat cu un workshop în care organizatorii au creat un exercițiu practic prin care au prezentat metoda modernă de management - „Agile”aplicabilă în special administrațiilor publice.
Obiectivul general al proiectului „TechRevolution”, finanțat prin Programul URBACT III, constă în dezvoltarea, testarea şi diseminarea unei metodologii comune, flexibile în vederea elaborării planurilor de management şi integrarea acestora în procesul de planificare managerială care promovează utilizarea sustenabilă a valorilor antreprenoriale ca instrumente de dezvoltare economică şi socială.
 
Obiectivele specifice ale proiectului vizeazăOS1: Consolidarea cercetării dezvoltării tehnologice și inovării; OS2: Îmbunătățirea accesului și folosirea tehnologiei informației și comunicării; OS3: Promovarea sustenabilității angajărilor tinerilor și suportarea mobilității forței de muncă; OS4: Invesțiții în educație, traininguri și educație vocațională (IT) pentru un învățamânt durabil; OS5: Dezvoltarea capacității autorității publice și a stakholderilor locali. 
 

 

Cititori online

Avem 6 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2021 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici