Rezultatele campaniei “Alege Prioritățile Orașului Tău”

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice a identificat o serie de proiecte ( în general 10) de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România, inclusiv municipiul Bacău.  Proiectele pentru fiecare oraș au fost incluse într-o serie de HĂRȚI și puse la dispoziția cetățenilor împreună cu un chestionar, în cadrul campaniei de consultare publică online “Alege Prioritățile Orașului Tău”. Până pe 22 martie 2019, cetățenii din România au fost întrebați care sunt prioritățile de dezvoltare ale orașelor lor. Iată rezultatele cercetării pentru Bacău:

Rolul campaniei a fost acela de a implica cetățenii în definirea priorităților de dezvoltare a propriei comunități. Astfel cetățenii au ierarhizat proiectele selectate pentru orașele lor, în funcție de ce consideră ei că este esențial pentru a stimula dezvoltarea economică locală și a crește calitatea vieții. În urma acestei campanii va fi creionată viziunea de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan, cu scopul de a informa următoarele decizii de investiții publice la nivelul fiecărei reședințe de județ.

În cursul lunii decembrie 2018, Banca Mondială, împreună cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) au lansat proiectul „România  Metropolitană”, având ca obiectiv principal identificarea de politici și investiții strategice ce pot ajuta zonele metropolitane din România să devină mai competitive. Aria de intervenție a proiectului s-a compus din zonele metropolitane ale Bucureștiului și cele 40 de reședinte de judet.

Una dintre activitătile planificate în cadrul acestui proiect a avut în vedere identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte, pentru fiecare zonă metropolitană, considerate a avea o importanță majoră pentru dezvoltarea acesteia, dintre proiectele listate în strategii și documente programatice existente, precum Masterplanul General de Transport, Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbana (SIDU), Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), Planurile Urbanistice Generale (PUG), sau Planurile de Amenajare a Teritoriului Județean.

În acest sens, în decembrie și ianuarie 2019 a avut loc o prima consultare a actorilor relevanți de la nivelul fiecărei reședințe de județ din Regiunea Nord-Est precum și a publicului larg. Mai multe rezultate aici: http://www.prioritatileorasuluitau.ro/

Cititori online

Avem 12 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2020 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici