Participare publică în cadrul proiectului Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bacău

Vă informăm că în perioada noiembrie-decembrie 2016, în cadrul  Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Bacău, se vor derula „anchete în gospodării”, etapă obligatorie pentru elaborarea acestui proiect.Această etapă presupune realizarea de interviuri privind obiceiurile de călătorie ale cetăţenilor, obiectivul fiind acela de a colecta date privind caracteristicile actuale ale mobilității populaţiei în zona funcțională a municipiului Bacău. Acţiunea este realizată de compania Search Corporation (elaboratorul P.M.U.D. Bacău) în parteneriat cu Ipsos, o companie independentă de studii de piaţă.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.) pentru Municipiul Bacău, obligatoriu pentru finanțarea proiectelor prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (investiţii privind mobilitatea urbană), a fost demarat în luna septembrie a.c. si se află în curs de elaborare.

Planul de mobilitate urbană (PMU) este definit ca fiind instrumentul de planificare strategică teritorială prin care sunt corelate dezvoltarea teritorială a localităţilor din zona periurbană/metropolitană cu nevoile de mobilitate şi transport ale persoanelor, bunurilor şi mărfurilor.

Un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un masterplan de transport care vizează felul în care oamenii şi mărfurile se deplasează, utilizând diferite mijloace de transport. Acestea includ mersul pe jos, mersul cu bicicleta, transportul cu autobuzul, tramvaiul, trenul, taxiul, autovehiculul propriu şi vehiculele pentru transporturile de marfă. Un PMUD are ca principale beneficii următoarele: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii; reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii, reducerea costurilor de călătorie; obţinerea unei mobilităţi unitare, fără întreruperi; creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban.

Menţionăm că, potrivit Ordinului MDRAP 233/2016 (Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001), este obligatorie efectuarea interviurilor privind mobilitatea populației pe un eșantion minim 1% din numărul total al populației UAT sau a zonei periurbane/metropolitane care este subiectul P.M.U. Participarea la acest studiu este însă voluntară, iar informaţiile furnizate vor fi strict confidenţiale.

Pentru întrebări şi  informaţii cu privire la acest proiect  vă rugăm să contactaţi:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   Tel: +40 316 40 18/int. 1331.

Anunt de presa

Bacău interactiv

Complexul Cultural Sf. Nicolae-Matricea Spirituală a Bacăulu

Aria de protecţie avifaunistică Lacul Bacău

ADL este partener în proiectul SUSTCULT

Cititori online

Avem 54 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2018 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici