Elevii de la Vrănceanu au câștigat City Hackathon Bacău 2017

 

În aula Universității Bacău a avut loc etapa finală a evenimentului City Hackathon Bacău 2017, desfășurat în perioada 23-29 noiembrie 2017, respectiv jurizarea concursului de proiecte.

 

Echipa #Aperture Science de la Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu” a câștigat primul loc pentru soluția dezvoltată - o aplicație mobilă prin care cetațenii pot raporta probleme din comunitate și care, folosind algoritmi de sortare și un sistem de voting, vor fi transmise către un dispecerat pentru a fi evaluate.
Cei patru competitori: Colegiul “Ferdinand“, Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Universitatea Bacău si o persoană fizică au avut proiecte interesante și de actualitate referitoare la problemele de zi cu zi ale municipiului Bacău, văzute prin ochii tehnologiei de mâine.

Astfel studentii anului III de la Informatică, din cadrul Universității Bacău au realizat PORTAL BACAU, un website si o aplicație Android prin care orice vizitator online să poată afla noutați si informații despre punctele de atracție turistică ale Municipiului Bacău. Pentru a ușura acest lucru echipa lor s-a bazat pe folosirea tehnologiei de scanare a codurilor QR.

A urmat echipa de la Colegiul “Ferdinand“ care a propus o soluție mobilă, realizată în sistemul de operare Android, prin care elevii din mediul preuniversitar ar putea reclama abuzurile din școli către un centru predefinit din aplicație.

Ulterior competitorul Liviu Faciu a prezentat o soluție de inteligență artificială privind contorizarea mașinilor, soluție care ar putea sta la baza unor studii care să influențeze deciziile ulterioare ale muncipalității în privința reducerii congestiei urbane. Problemele tehnice aferente acestui proiect au dus la imposibilitatea de a prezenta o soluție finală, care să poată fi juriza.

Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost cei din echipa Colegiului Național “Gheorghe Vrănceanu”, care au prezentat o solutie mobilă care execută o analiza semantică asupra posturilor și comenturilor din interiorul unei aplicații, folosind niste algoritmi care identifică problemele și semnalează dispecerului atunci cand problema devine sensibilă pentru comunitate, cu care au câștigat concursul și premiul de 2000 de euro, pus în joc.

Astfel s-a încheiat un eveniment special, organizat cu sprijinul Fondului pentru Inovare Civică - principalul finanțator al proiectului și al partenerilor locali, Primăria Bacău, Universitatea Vasile Alecsandri și Federația Tinerilor din Bacău, care a marcat începutul pentru o serie de proiecte comunitare care au în prim plan dezvoltarea de solutii digitale.

 

Bacău interactiv

Complexul Cultural Sf. Nicolae-Matricea Spirituală a Bacăulu

Aria de protecţie avifaunistică Lacul Bacău

ADL este partener în proiectul SUSTCULT

Cititori online

Avem 22 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2018 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici