TechRevolution - o rețea de transfer către orașe mai bune

 În perioada 29-31 ianuarie 2019 a avut loc a doua vizită de lucru a echipei Agenției de Dezvoltare Locală Bacău la Digital Media Center (DMC) din Barnsley ( UK), în cadrul proiectului TechRevolution, finanțat prin programului URBACT III.  

.Reprezentanții municipiului Bacău la această întâlnire au fost Constantin-Adrian ANGHEL - director ADL, Mirela Casandra SOLOMON, inspector de Specialitate, Sebastian Eugen NEGREA -Inspector de Specialitate.

 Municipiul Bacău, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Locală, a fost acceptat în proiectul TechRevolution, finanțat prin programul URBACT III, alături de partenerii din Nyiregyhaza (HU), Piraeus (GR) și Schiedam (NL),  activităţile aferente fiind programate a fi realizate în perioada 4 decembrie 2018 - 4 decembrie 2020.

Buna practică ce urmează să fie adaptată și reutilizată în rețeaua de transfer TechRevolution este modelul de succes folosit de Barnsley Metropolitan Borough Council - UK (Primăria municipiului Barnsley) în ceea ce privește serviciile de asistență în afaceri - Enterprising Barnsley și dezvoltarea unui hub tehnologic - Digital Media Centre.

Pe agenda întâlnirii au figurat următoarele puncte de interes:

-       Prezentarea consiliului local Barnsley

-       Prezentarea Digital Media Center Barnsley, istoriei acestuia precum și a ecosistemului creat

-       Prezentare generală a rețelei de parteneri

-        Incubatorul Enterprising Barnsley 

-       Evenimente, calendarul vizitelor de lucru

-       Materiale promotionale și de identitate vizuală

-       Metodologia sistemului KEY ACCOUNT

-       Formulare folosite de incubator și de HUB

-       Principiul Fondului de proprietăți imobiliare

-       Modele de fisiere excel pentru diverse raportări

 În cadrul ședințelor avute s-au schimbat opinii, recomandări și chiar propuneri de îmbunatățire a metodelor de lucru și eficienței rețelei de transfer create.

REȚELELE DE TRANSFERreprezintă unul dintre cele trei tipuri de rețele dezvoltate în cadrul programului URBACT III, alături de reţele pentru planificarea acţiunilor  și reţele de implementare. Fiecare rețea de transfer a fost compusă inițial din 3 orașe, care, după o primă etapă de lucru de 6 luni, a primit resurse pentru extinderea rețelei, prin identificarea partenerilor relevanți. Comitetul de Monitorizare URBACT a aprobat, în data de 4 aprilie 2018, 23 de rețele de transfer care includ 75 de orașe europene partenere.

Valoarea totală a proiectului este de 599.933,50 euro, iar bugetul alocat Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău este de 48.440,00 euro.

  • URBACT IIIse află în poziția de a utiliza resurse și cunoștințe pentru a consolida capacitatea orașelor de a formula strategii și acțiuni integrate pentru dezvoltarea urbană pe obiectivele tematice ce corespund provocărilor lor.
  • URBACTnu investește direct în dezvoltarea urbană (construcția de drumuri sau parcuri tehnologice). Programul facilitează schimbul și învățarea între reprezentanții aleși, ofițeri și alți actori cheie, contribuind la îmbunătățirea calității procesului de planificare și implementare a planurilor urbane integrate și a programelor naționale prin învățarea, privind politicile de dezvoltare urbană durabilă, prin înființarea Grupurilor Locale de Sprijin și formularea de către acestea a Planurilor Locale de Acțiune. URBACT are ca țintă un impact indirect asupra implementării programelor operaționale naționale.
Copyright © 2020 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici