Săptămâna Europeană a Mobilității Urbane 2018 - o reușită a cetățenilor municipiului Bacău

În perioada 16-22 septembrie 2018 s-a desfăşurat în Municipiul Bacău o nouă ediţie a evenimentului „ SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII” sub deviza „Combină și deplasează-te!” (Mix and move!).

Organizatorul acestui eveniment, Municipiul Bacău, reprezentat de Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău, a invitat cetăţenii municipiului să se alăture acestei inițiative, propunând o schimbare la nivel comportamental și oferind opţiuni de transport local și de mobilitate nepoluantă. Prin tema din acest an, „Multimodalitateas-a promovat utilizarea și combinarea diferitelor moduri de transport pentru deplasările urbane, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri.

Activitățile derulate au fost următoarele:

„Turul Ciclist al Mobilității Urbane” - 16 septembrie 2018

Au participat peste 300 de bicicliști . Lungimea traseului a măsurat aproximativ 7,5 km, parcurși pe arterele principale din Municipiul Bacău. Fiecare biciclist a primit din partea organizatorilor materiale promoționale constând în veste, rucsaci, șepci etc. La finalul turului ciclist a fost organizată o tombolă a mobilității, în urma căreia și-au găsit fericiții proprietari cele 3 biciclete oferite de sponsorii evenimentului.

„Info-Mobilitate”- 17 septembrie 2018

Evenimentul a inclus acțiuni de mediatizare și informare a elevilor din școlile partenere, prin distribuirea de materiale educative, având ca tematică mobilitatea urbană (mape, pliante, postere, flyere).

Combină și deplasează-te!”-18 septembrie 2018

Ziua a fost dedicată multimodalității - mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public local. Angajații instituțiilor publice, cetățenii din municipiului Bacău au ales să combine mijloacele de deplasare spre și de la serviciu. 

În această zi transportul pe autobuzele S.C. Transport Public S.A a fost gratuit.

„Masa Rotundă a Săptămânii Europene a Mobilității.-18 septembrie 2018

La Centrul de Afaceri și Expozițional s-a desfășurat Masa Rotundă a Săptămânii Europene a Mobilității. În cadrul evenimentului s-au discutat aspecte legate de Politica de Parcări în Municipiul Bacău, poluarea fonică, transportul urban multimodal din perspectiva PMUD, cu participarea a circa 30 de persoane, reprezentând instituții publice, organizații, ONG-uri, persoane fizice.

 “Pavilionul Mobilității”-19 septembrie 2018

 În aceasta ziorganizatoriiși voluntarii au împărțit materiale informative și educaționale privind Săptămâna Europeană a Mobilității la pavilionul montat, cu ocazia acestui eveniment, în fața Casei de Cultură.

Să ne imaginăm vehiculele viitorului”- 20 septembrie 2018

Acțiuni desfășurate în cele 6 scoli gimnaziale partenere, cu participarea a peste 300 de elevi, sub egida „Ne dăm întâlnire în curtea școlii cu biciclete, triciclete, trotinete, role”. A avut loc concursul „Cel mai trăznit mijloc de deplasare fără motor”. Cele mai originale idei au fost premiate cu diplome, cupe, medalii etc. 

„Eco-Transport, concurs de desen și expoziție- 21 septembrie 2018. Activitatea s-a desfășurat cu participarea elevilor claselor primare, din cele 6 școli partenere. Cele mai frumoase desene și obiecte confecționate de copii, pe tema mobiltății urbane nepoluante, au fost premiate.

„Ziua fără mașini”- 22 septembrie 2018

În această zi a fost restricționat accesul autoturismelor în zona centrală a orașului. S-au desfășurat diferite activități, în colaborare cu organizațiile partenere: semi-maraton, crosuri, curse,cuparticiparea a peste 700 de persoane.

 În încheierea evenimentului SĂPTĂMÂNAEUROPEANĂAMOBILITĂȚII, începând cu orele 16.00, în Parcul Trandafirilor,băcăuanii au participat la o promenadă, pe acorduri muzicale, susținute de orchestra Asociației Europene a Romilor. Au dansat pentru băcăuani copiii de la Academia de dans ADAMAS.

Parteneri și sponsori:Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău, S.C. Transport Public S.A, S.C. Barleta S.R.L., Coca-Cola, Cora, Decathlon, Fundația Comunitară Bacău, Federația Tinerilordin Bacău, GAL IDD Bacău,Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău.

 

Cititori online

Avem 5 vizitatori și niciun membru online

Copyright © 2020 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici