TechRevolution la Bacău!

    O primă vizită de informare a partenerilor din Barnsley-UK, în cadrul programului URBACT III, și a expertului rețelei de transfer, a avut loc la Bacău, în incinta Centrului de Afaceri și Expozițional, în data de 11 Iulie 2018. Au participat reprezentanți ai Municipiului Bacău, ai Agenției de Dezvoltare Locală Bacău, ai Universităților “Vasile Alecsandri“ și “George Bacovia“, ai organizațiilor “RubikHUB“Piatra Neamț, “Federația Tinerilor din Bacău“si “Asociația Română de SmartCity si Mobilitate“din București. 

TechRevolution este numele rețelei de transfer de know-how a exemplelor de bune practici, inițiată de Enterprising Barnsleydin UK, care a avut  rezultate extraordinare într-o comunitate care se confruntă cu mari provocări în ceea ce privește șomajul și reconversia profesională. (detalii http://urbact.eu/digital-media-centre)

     Au fost prezentate situația municipalității Barnsley și experiența de a rezolva problemele locale prin înființarea unui incubator si HUB de afaceri local. Au avut loc discuții bilaterale cu privire la oportunitatea pe care Municipiul Bacău o are de a accesa Axa Prioritara 2, Prioritatea de Investitii 2.1, Apel de proiecte 2.1B Incubatoare de afaceri. Dialogul dintre participanți si invitații din UK a fost apreciat de ambele parți, în această etapă de evaluare tehnică, urmând ca în septembrie, după ședința comună a tuturor participanților în rețeaua de transfer URABCT III, care va avea loc la Barnsley-UK, să fie depusă aplicația pentru Faza 2 a proiectului, care se va derula pentru o perioada de 18 luni.

Agenția de Dezvoltare Locală Bacău a aplicat la finele anului 2017 în cadrul programului URBACT III,  pentru a fi acceptată într-o rețea de transfer pe specificul viitorului proiect  Hub Pentru Tineret - Cinema Orizont. Astfel, municipalitatea Bacău reprezentată de ADL Bacău, a fost vizitată în data de 11 iulie 2018 de catre reprezentantul municipalității Barnsley UK si consultantului retelei URBACT, rețea de transfer care este formată din mai multe orașe partenere din Europa.

Copyright © 2020 ADL Bacau. Site construit de Marius Cerghici